Pazar Veysel Vardal İlkokulu’nda Tarım-Çevre Bilinci Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

24 Şubat 2019 Pazar

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bitki ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüzce çocuklara Tarım-Çevre bilincinin kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla, 22.02.2019 tarihinde Pazar Veysel Vardal İlkokulu 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine farkındalık eğitimi düzenlendi. Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ŞAVŞATLI ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arzu KARATAŞ tarafından düzenlenen eğitim yoğun bir öğrenci katılımı ile gerçekleşti. Bizlere bu eğitimi düzenlenme fırsatını veren Okul Müdürü Sayın Hasan YAYLACI’ya ve öğrencileri ile birlikte etkinliğe katılan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Çevre kirliliğinin küresel düzeyde yoğunlaştığı günümüzde, insan sağlığı da buna paralel olarak olumsuz etkilenmektedir. Çevre kirliliği, tarım ürünlerinin kirlenmesine sebep olmakta; bilinçsiz tarım uygulamaları ise çevre kirliliğini artırmaktadır. Bu kısır döngüden kurtularak daha sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum haline gelebilmek için bilinçli olmak şarttır. Bunun ilk basamağı da eğitimdir. Çocukların toprağa ve bitkilere olan ilgileri, şüphesiz çevreyi daha iyi tanımalarına imkan vermekte; okul döneminde, tarım-çevre etkileşimine yönelik katılacakları çeşitli etkinlikler ise henüz küçük yaşlarda çevre bilincinin oluşmasına ve daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerine olumlu katkılar sağlamaktadır.